MAKE ROOM FOR DESIGN
16.–22. SEPT
#DISAINIÖÖ

Jaga üritust

DOM – DISAIN ON MOES

18.09.2024
K kl 17.00 uksed
K kl 18.00 algus

Hind 20–25 €
Piletid saadaval siin!
__________________________________

Vaata ka FB üritust!
__________________________________

ASUKOHT:

-> Mehaanikatsehh 3 / Sündmused ->    Vaata kaardil

See pole mitte ainult moeetendus, see on spektaakel!

DOMil presenteeritakse tänast rõivadisaini, mis on lahendatud vastavalt ülesandele, mis kõnetab ka homme ja mis tegeleb ülehomsete küsimustega. Kas disain võiks olla moes – aga kauem kui üks hooaeg? Disaini puhul võib olla kindel, et selle väärikus ja väärtus püsib ka aastate pärast.

Rõivadisainile pühendatud etenduse DOM käigus astuvad publiku ette eriilmelised ambitsioonikad disainerid Eestist. Brändide kontseptsioon avaneb läbi ühekordse kohaspetsiifilise elamuse, inspireeriva sündmuse ning meelelahutusliku vaatemängu.


Loovjuht: Piret Mägi

Kaaskorraldaja: Kristin Kivimäe

Tagala juht: Anne Rinne

Lavastaja: Anni Zupping

Valguskunstnik: Karolin Tamm

Helikunstnik: Rando Arand

Visuaalide kunstnik: Maria Elisaveta Roosalu

Videod: Getter Raiend

Assistant: Monica Mustjõgi

 

Soengud: KEVIN.MURPHY & RandRilu salong 

Meik: Karaja

Tervitusjooke pakuvad HAAGE & Mionetto

○○○○○○○○○○○○○


Vilve Unt 

vilveunt.universalexperts.ee


ÄÄREMAA… MOODI MOOD…


Disainer Vilve Unt on aastaid jälginud eriti pidulikemal sündmustel vanema generatsiooni riietumistavasid väikelinnade tänavapildis, asulates ja külades. Põnev on olnud avastada, kuidas riidekapist, kummutisahtlist või veimevakast võetakse välja parimad rõivad ning kuidas neid omavahel kombineeritakse. Need naised on olnud põhjatu inspiratsiooni allikaks.

Säästlikkuse huvides ja kasutades ka etnograafiast saadud inspiratsiooni on uue kollektsiooni komplektide kokkupanemise idee teha valikuid ka varasemast loomingust, mis on oma kvaliteediga ajas väärtust hoidnud.



○○○○○○○○○○○○○



moomoo 

moomoo.ee


moomoo on juba 2013. aastal tunnustatud jalgratturi Allan Orase poolt rajatud ratta- ja suusariiete bränd. moomoo missiooniks on võimaldada ratta- ja suusaklubidele lähivaadet tootmise telgitagustesse, kaasates neid disainiprotsessi ning pakkudes sooritust toetavaid parimaid rõivaid.

Brändi in-house disainile annab asendamatu lisaväärtuse tootearendusse kaasatud profisportlaste panus. Kvaliteetsed spordikangad, Eesti disain ja käsitööoskused saavad kokku tootes, mis kestab kaua ja ühendab inimesi liikumises. Tänu usaldusväärsele kvaliteedile tuntakse moomoo'd nii Eestis kui ka välismaal.




○○○○○○○○○○○○○


Matrix Protect

matrixprotect.eu


Bränd Matrix Protect on pühendunud kvaliteetse militaar- ja meditsiinivarustuse disainimisele ning valmistamisele nii Eesti kui Põhjamaade kaitsejõududele. Matrix Protect pakub uue vaatenurga taktikalisele varustusele, milles kohtub praktiline funktsioon kompromissitu kvaliteediga.

Tootearenduse pidev protsess toimub koostöös kasutajatega – olgu selleks jõustruktuuride esindajad või meedikud. Seetõttu pole loodav disain eesmärk omaette. Eesmärk on konkreetne ülesanne lahendada vastavalt kliendi vajadustele.

Tulemuseks on parimad materjalid, inseneritöö täpsus ja detailide läbimõeldus.



○○○○○○○○○○○○○


Anna Viik

#wearingannaviik


Disainer Anna Viiki argipäev kulub individuaaltellimustele ning tänu tugevale tehnilisele baasile ja kogemusele eri moemajades ka mitmekülgsetele tekstiilialastele projektidele. Tema signatuuriks võib pidada geomeetrilisi vorme ja sisseehitatud detaile. Viik on asutanud ringmajanduse platvormi Stuudio 213, on tootmisjuht kahele rõivabrändile ja on AG Moodi õmblustootmise omanik.

Siinne kollektsioon pole hooajaline, vaid räägib aeglasest tootmisest ja rõiva pikast elueast. Etteaste koosneb erinevatest toodetest, mis osati figureerinud Anna Viik brändi all juba 10 aastat.

Koreograaf: Eldina Munatay, GBR
Helikunstnik: Pau Silez, AR
Visuaalikunstnik: Sohvi Viik, EST




○○○○○○○○○○○○○

DOM Facebook
DOM Instagram
#DOM
#DOMdisainonmoes
#DOMdesignisinfashion
#TallinnDesignFestival