MAKE ROOM FOR DESIGN
16.–22. SEPT
#DISAINIÖÖ

Jaga üritust

XIX Disainiöö avaetendus

16.09.2024 
E kl 20.00
Tasuta!

Kindlusta koht SIIN.

__________________________________

ASUKOHT:
-> Mehaanikatsehh 3 / Sündmused ->    Vaata kaardil

XIX Disainiöö avaetendus „TAKE RUUM, MAKE RUUM, BAKE RUUM: A Journey of Transformation"

Avasündmuse idee tõukub tühjast ajalooga ruumist, kus tehakse ruumi uuele. Puhastatakse ja tuulutatakse vanu mälestusi. Luuakse uusi. Selles ruumis hakkab fantaasia peagi lendama. 

Mälestused ja ajalugu tuleb nii või naa läbi mäluda ja vastu võtta. Silmast silma kohtuda mahajäetuse, hüljatuse ning rõskusega. Siis saab ruumi üle võtta, puhastada kõik liigne ja istutada sellesse uus seeme. Panna ruum küpsema. Kuumutada kogu potentsiaal uueks kujutluse ja fantaasia abil. TAKE RUUM, MAKE RUUM, BAKE RUUM – niiöelda loogiline teekond muutuseni. Ja peaasi, et midagi toimub. Ruum tuleb rahvast uuesti täis. Elu hakkab podisema. 

Avamise koreograafiline keel on sügavalt põimitud hoone atmosfääriga ja tundega, et vanade kohtade elluäratamine on justkui osa eluringist ja ise üks pidev veski. Elav ventilatsioon. Elu saab ümber luua nii nagu meie unistame. Me loome ruumi siin, me teeme ruumi siin. Tühjast loome täis. Ja meil on lootust, kui me uute ideede külviringi ei katkesta. Elava ettekandega astuvad üles muusik EiK, kes on värsistanud paar uut pala koos helilooja boipepperoniga ja tantsukunstnik Maria Solei Järvet omapoolse poeetilise visiooniga koreograafias.

Etteaste, muusika ning sõnad: EiK

Etteaste ja tantsukunstnik: Maria Solei Järvet

Helilooja: boipepperoni

Lavastaja ja kontseptsioon: Andri Luup

Valguskujundaja: Helvin Kaljula

Produtsent: Indrek Leht





Festivali avaetenduse fotosid läbi aegade: